Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Tot rasfoind caietul vechi cu retete am dat peste aceasta reteta .mi-a facut cu ochiul asa ca am pus-o in aplicare.Este o prajitura simpla ,cu ingrediente putine la indemana tuturor.
Compozitia de branza
Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia.
Aluatul
Într-un castron se bate oul cu zaharul se adaugă uleiul, zahărul vanilat, laptele, făina amestecată cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se adauga in compozitia lichida. Compoziţia rezultată, destul de subţire, se toarnă într-o tavă (25 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, 1/2 din cantitatea de aluat. Se adauga cu grija si uniform pe intreaga suprafata compozitia de branza, se toarna deasupra ,formand un fel de grilaj restul de aluat. Se presara putin zahar si se da la cuptor pana devine usor aurie sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
Se lasa sa se raceasca ,se pudreaza si se portioneaza.
1
-se poate adauga ,dupa gust,in compozitia de branza stafide sau fructe proaspete.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult